leren is samen werken


TeamTalis is inzetbaar bij allerlei soorten teams en zeer productief als er druk op de ketel staat of als er vlot wat moet veranderen. Daarnaast is TeamTalis zeer geschikt voor onderwijs situaties, want leren is (tegenwoordig) samen werken en samenwerken kan je leren.

Anders dan in een grote mensen situatie, waar er in de regel samen wordt gewerkt om een bedrijfsresultaat te behalen, is samen werken in middelbaar en hoger onderwijs ook een doel op zich. Met behulp van TeamTalis leren groepen dat er verschillende vormen van samenwerken zijn en, kan je door de team balans indicator als een soort rating voor de samenwerkings-complexiteit van een groep te gebruiken, gelijkwaardige groepen nastreven en voorkomen dat het ene groepje niet veel stugger samenwerkt dan een ander groepje.

Voor het coachen van groepen in onderwijssituaties heeft TeamTalis naast de app voor de groep een dashboard voor de leerkracht of coach waarop alle groepen naast elkaar staan. Daarop zie je de verschillen tussen groepen in één oogopslag en is direct helder welke groepen coaching nodig hebben.