... more than a game of hit and miss


TeamTalis helpt project- en werkgroepen om er het maximale uit te halen - maar als dat niet genoeg is of de belangen zijn zo groot dat het niet mis mag gaan. Dan hebben we aanvullende hulpmiddelen om teams virtueel samen te stellen en vooraf te beoordelen op hun geschiktheid;

Team Composition: from individuals to group
De eerste uitdaging is om een team samen te stellen dat past bij de taak die verricht moet worden. Niet iedere taak is dezelfde, dus het is verstandig vast te stellen wat voor type team er nodig is, variërend van een hecht samenwerkend en onderling inspirerend team tot een team van specialisten die ieder hun eigen stukje van de puzzel moeten leveren. Is de keuze voor een team-type eenmaal gemaakt, dan kan een 15 minuten durende online test gestuurd worden naar mogelijke teamleden, en kunnen de opties voor teamsamenstelling worden bekeken. Individuele testresultaten worden slim (rekening houdend met groepsdynamische effecten) geaggregeerd tot teambeelden, en aldus kan een team worden beoordeeld al voordat het feitelijk is samengesteld.

Team Development: impact of exit and onboarding
Maar gaandeweg moeten teams worden aangepast. Het perfecte team in de startfase ziet er heel anders uit dan het team dat nodig is stabiele productie te realiseren. In de vroege fasen is de combinatie van visie en focus essentieel, in latere stadia worden zaken als proces-oriëntatie en oog voor detail belangrijk. Terwijl de business zich ontwikkelt moet ook het team veranderen, wat betekent dat sommigen weg gaan en anderen aan boord komen. Ook dan is onze tools handig, omdat de impact van nieuwe en vertrekkende teamleden kan worden voorspeld.